Categorie

Filter op

  • Merk
  • Prijs
    • €295 €295 t/m €1595 €1595

Matrassen

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw bed en essentieel voor een perfecte nachtrust is het matras. Matrassen zijn er in veel soorten en maten en in veel prijsklassen. Bij het kiezen van het juiste matras zijn er een paar aspecten om rekening mee te houden. Een matras moet aansluiten bij jou en jouw persoonlijke slaaphouding. Hierdoor is er niet zoiets als het beste matras, dit is voor iedereen verschillend.
 
 

Lees meer

Pullman

Matras Goldline Premier

€ 999,00

Auping

Topper Prestige Visco

€ 695,00

Auping

Topper Comfort Deluxe

€ 495,00

Auping

Topper Comfort

€ 295,00

Auping

Matras Vivo Pocket Visco

€ 1.595,00

Auping

Matras Vivo Pocket

€ 1.595,00

Auping

Matras Maestro Pocket

€ 1.395,00

Auping

Matras Cresto Pocket

€ 1.095,00

Auping

Matras Adagio Pocket

€ 745,00

Auping

Matras Inizio Pocket

€ 495,00

Pullman

Matras Goldline Excellence

€ 1.299,00

Auping

Topper Prestige Deluxe

€ 895,00

Als eerst is gewicht een belangrijke factor, met het gewicht kan de ideale hardheid van een matras worden bepaald. Als je minder weegt dan 65 kilo zal een hard matras niet comfortabel liggen en een zacht matras zal niet comfortabel liggen voor mensen die boven de 85 kilo wegen. Een goed matras is ook essentieel voor het voorkomen of tegengaan van fysieke klachten! Fysieke klachten kunnen sterk afnemen of zelfs weggaan bij het juiste matras. Kijk daarom bij een nieuw matras naar de druk verlagende eigenschappen. Ten slotte is het ventilerend vermogen van een matras een belangrijke factor. Uit onderzoek is gebleken dat iemand tot wel een halve liter vocht per nacht kan verliezen. Een deel hiervan zal in het matras trekken, een goed ventilerend matras zal dit afvoeren en buiten het matras verdampen. Slecht ventilerende matrassen hebben dit vermogen niet waardoor schimmelvorming kan gaan optreden.

Bij de keuze voor een nieuw matras kan je kiezen uit verschillende materialen. Een latex matras heeft een kern van rubber, dit matras is relatief warm omdat rubber niet goed ventileert. Een pocketvering matras is een matras die bestaat uit kleine zakjes met veertjes, dit type matras erg goed. Koudschuim matrassen zijn zeer veerkrachtig en ventileren erg goed. Visco matrassen is een andere benaming voor traagschuim matrassen, deze matrassen vormen zich naar je lichaam en bieden goede ondersteuning.

Wil je ook elke ochtend uitgerust en fit wakker worden? CASBA heeft een uitgebreid assortiment matrassen van onder andere Auping, M-line, Serta, Thuis slapen en Pullman. Kom langs in de CASBA winkel en krijg advies van onze slaapadviseurs over het matras dat het beste bij jou past.