Ontwerp in 4 stappen de perfecte tafel bij CASBA Wonen & Slapen in de regio Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Leiden en Den Haag

Bij Tafels & Meer vindt je tafels die volledig zelf zijn samen te stellen: afmeting, uitstraling, kleur en stijl. Jij kiest, wij maken!

1. Kies de tafelpoot

Geeft de tafel een robuust, maar open karakter
Geeft de tafel een speels karakter
Met blokpoten creëer je twee extra zitplekken aan de kopse kanten.
Met poot 4 kies je voor een robuuste, stoere kloostertafel.
Wordt in het midden van de tafel geplaatst. Ideaal als je vaak met meerdere mensen aan tafel zit. Zo zit er eigenlijk geen tafelpoot in de weg!

2. Kies de afwerking

De tafels van Tafels & Meer hebben een ijzeren frame tegen doorzakken en om het werken van het hout tegen te gaan. Het hout is telkens in
tegengestelde ‘groeirichting’ verlijmd en op natuurlijke manier gedroogd, dus niet door het te verwarmen. Ook dit voorkomt
het werken van het hout. De kopse kanten van de tafels zijn opgedikt door het hout om te klappen. Hierdoor ogen onze tafels 6 cm dik
massief. Veel andere tafels worden opgedikt door er willekeurig hout onder te verlijmen. Kom voor het beste advies naar CASBA Wonen & Slapen in Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Leiden en Den Haag
Blad A. Glad eikenhout, heeft geen naden tussen de verbonden delen.
Blad B is van robuust eiken met noesten voor dat authentieke gevoel.
Blad C heeft grove stalen verbindingen en een v-groef tussen de delen.
Blad D is van robuust eiken met noesten voor dat authentieke gevoel met V-groef.

3. Kies het ideale formaat

Het is belangrijk om te weten welke functie(s) de tafel straks gaat krijgen. Is het alleen een eettafel of ga je hem ook als werkplek gebruiken? En moet er dan ruimte zijn om bijvoorbeeld een laptop en boeken op te laten liggen?

Woontip: Kies voor twee dezelfde tafels, waarbij één dienst doet als eettafel en de andere als bureau. Bij extra eters vormen de twee tafels samen een XXL eettafel.

140 x 70 cm (salontafel)

160 x 100 cm

180 x 100 cm

200 x 100 cm

220 x 100 cm

240 x 100 cm

260 x 100 cm

280 x 100 cm

300 x 100 cm (m.u.v. tafelblad C en D)


Vanaf lengtemaat 240 cm zijn ook

breedtematen 110 en 120 cm

mogelijk.4. Kies de kleur

Maak uw unieke tafel helemaal af en maak jouw keuze uit 9 kleuren eiken. Van Zandkleur tot Stone Grey, ook jouw smaak zit er tussen. En welke kleur ga je kiezen? Heel veel hangt af van het effect dat je wilt bereiken. Wil je rust in jouw woon- of eetkamer? Kies dan voor een kleur die niet teveel afwijkt van de vloer en overige meubels. Wil je een wat spannender effect? Kies dan juist voor een contrasterende kleur! Bij CASBA Wonen & Slapen in de regio Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Leiden en Den Haag adviseren wij u graag.

4 tips waar je op moet letten als je een nieuwe eettafel koopt!

Tip 1
Ga je nieuwe eetkamerstoelen kopen, of blijf je jouw bestaande stoelen gebruiken? Belangrijk is in ieder geval de breedte maat van de stoelen en - als de stoelen armleuningen hebben - de hoogte van de armleuning. Niets is zo vervelend als dat je straks jouw mooie tafel in huis hebt en de stoelen er niet onder passen.
Tip 2
Denk voor je een nieuwe eettafel gaat kopen eens goed na over de indeling van jouw woonkamer/eetkamer. Het kan erg verrassend zijn om alles eens op een andere plaats te zetten! Dat kan betekenen datje een grotere of kleinere eettafel kunt kopen.
Tip 3
Vaak wordt er voor een te grote tafel gekozen. Het is nu eenmaal lastig inschatten hoeveel ruimte een tafel (en vergeet ook de stoelen niet) inneemt. Overweeg je om een grotere tafel te kopen dan de huidige? Neem dan bijvoorbeeld een stuk karton van de gewenste maat en leg deze op de bestaande tafel. Zo krijg je een goed idee van de ruimte.
Tip 4
Een tafel met een hoogte van 77-78 cm is over het algemeen prima geschikt voor mensen met een lengte tussen de 175-190 cm.

Wil jij ook een tafel op maat?
Plan direct een afspraak met CASBA Wonen & Slapen

Naast een uitgebreide collectie tafels, kun je bij ons ook terecht voor uw complete slaapkamer en woonkamer. Ook op het gebied van maatwerk kasten ben je bij ons aan het juiste adres. Laat je onder het genot van een kopje koffie uitgebreid voorlichten.
Maak een afspraak >
Op de hoogte van de nieuwste trends op gebied van wonen. Meld je aan voor ons nieuwsbrief. Aanmelden